Najave     | 21.03.2018. 08:53 |

UWC Mostar domaćin 12. konferencije MUN-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. marta (FENA) - Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru od 22. do 25. marta bit će domaćin 12. konferencije Modela Ujedinjenih naroda -MUNiM 2018., koja je namijenjena srednjoškolcima iz regije i svijeta.

Tema ovogodišnje konferencije, na kojoj se očekuje 150 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, je „Političke aktivnosti i vizija budućnosti“.

Ceremonija službenog otvaranja bit će upriličena u četvrtak u 17:15 sati u zgradi federalnih institucija u Mostaru, gdje će se prisutnima obratiti počasni gost ovogodišnje MUN konferencije, ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson.

U nedjelju u 9:30 sati u zgradi Vlade Federacije u Mostaru održat će se završna ceremonija, koju će svojim prisustvom uveličati šef misije OSCE-ovog Regionalnog ureda Mostar William Ozkaptan i komandir EUFOR-ovog Lot-a Mostar Claudio Wiederkehr.

Tom prilikom će svim učesnicima biti dodijeljeni certifikati i zahvalnice za učešće na konferenciji.

Tokom tri dana, učenici će kroz rad u MUN odborima i vijećima - Vijeće sigurnosti, Vijeće za okoliš, EU Komisija, Komisija za društvena i humanitarna pitanja te Komisija za razoružanje raspravljati o nizu aktuelnih svjetskih tema i pitanja.

MUN konferencija u organizaciji UWC Mostar je najveća konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim utjecaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana te daje svim učesnicima priliku da sruše stereotipe i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva.

MUN konferencija 2018. podržana je od strane UNDP-a u BiH i Sarajevo osiguranja d.d., saopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo