Kultura     | 20.03.2018. 16:27 |

Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu (VIDEO)

FENA Haris Dedović

TUZLA, 20. marta (FENA) - TKT fest tradicionalno započinje 27. marta. Ovaj datum koji se na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta od 1961. godine slavi kao Svjetski dan pozorišta značajan je i za Teatar Kabare Tuzla koji je tačno na ovaj datum prije 16 godina svečano otvorio svoja vrata. Istoga dana kada je otvoren Teatar Kabare Tuzla započeo je i TKT Fest koji je izrastao u jedan od najozbiljnijih segmenata repertoarske politike ovoga pozorišta.

Kroz TKT i ove godine će prodefilovati najznačajnija imena teatarske umjetnosti Bosne i Hercegovine i jugoistočne Evrope. Ovogodišnji festival, bit će realiziran pod motom „Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće“.

Šesnaesti TKT fest donosi nam 10 predstava te gostovanja pozorišta iz Beograda, Mostara, Zagreba, Virovitice, Zenice i Novog Pazara.

Jedan vrlo zanimljiv, vrlo razniovrstan, stilsko-žanrovski potpuno diferenciran repertoar TKT festa u kome će, nadam se, publika uživati - kazao je na pres-konferenciji Vlado Kerošević, umjetnički voditelj Teatra Kabare Tuzla.

Festival će pratiti i dvije izložbene postavke posvećene Dušku Trifunoviću i Dušanu Kovačeviću, a bit će odata počast i reditelju Zlatku Pakoviću.

I oe godine pobjednika TKT Festa birat će publika, koja će nakon svakog izvođenja predstavi dodjeljivati ocjene od jedan do pet. Tako će na završnici festivala 4. aprila biti proglašen i pobjednik festivala, odnosno najbolja predstava po ocjeni publike.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1565

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_Crlj4eOifEwJd1rgcSjdkWG0Nk6r3jq?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

TKT Fest počinje u Tuzli 26. novembra

Dani akademskog teatra zatvorenI predstavom za djecu 'Hoću kući'

Predstava 'Gospođica Julija' otvara ovogodišnji TKT Fest

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo