Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 16:41 |

Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na području Središnje Bosne

FENA Saopćenje

VITEZ, 20. ožujka (FENA) - Senat Sveučilišta u Mostaru održao je sjednicu u Vitezu čime nastavlja s održavanjem sjednica u strateškim centrima Sveučilišta, priopćeno je u utorak iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta.

Sjednici su osim članova Senata nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije Katica Čerkez i pomoćnik ministrice Franjo Ljubas.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako je ova sjednica dio društvene integracije "da Sveučilište bude svih nas, svih županija osnivača i da se svojim dolaskom i održavanjem sjednice u Vitezu i drugim centrima takva poruka i pošalje".

"Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na ovim područjima i da se međusobno pomažemo u akademskom i obrazovnom smislu", kazao je Tomić.

Ministrica Čerkez ocijenila je kako je iznimno važno što je Sveučilište prepoznalo značaj prostora Središnje Bosne gdje živi oko 100 tisuća Hrvata i održalo sjednicu upravo na tom području.

"Mi imamo pravo, uvažavajući konvencije o pravima djeteta, organizirati i realizirati nastavu prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i stalo nam je da još više zaživi Sveučilište u Mostaru na ovom prostoru", naglasila je ministrica.

Na dnevnom redu sjednice, osim redovitih studentskih pitanja, usvojen je i prijedlog sveučilišnog kalendara za akademsku 2018./2019. godinu, a ono što valja istaknuti jest imenovanje povjerenstva za provođenje postupka evaluacije studijskog programa sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog Studija medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru što su prvi koraci u jednoj od strateških točaka Sveučilišta, a to je razvoj studija na stranim jezicima.

Osim toga, najavljena je i druga Sveučilišna klauzura koja se odnosi na predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a održat će se  27. ožujka u Mostaru. Na klauzuri će sudjelovati ravnatelji škola koje nastavu izvode prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo