Svijet     | 20.03.2018. 19:20 |

Grabar-Kitarović u Sao Paolu završila južnoameričku turneju

FENA Agencije

ZAGREB, 20. ožujka (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je posjetom Sao Paolu završila južnoameričku turneju i u srijedu se vraća u Zagreb, doznaje se od njezinih suradnika. 

Grabar-Kitarović je u posljednjih deset dana obišla Argentinu, Čile i Brazil, dio svijeta u kojemu živi jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica.

Osim susreta s tamošnjim Hrvatima, cilj turneje bilo je jačanje bilateralnih, osobito gospodarskih odnosa s ključnim državama u Južnoj Americi, javlja Hina. 

Posljednjeg dana radnog posjeta Brazilu, Grabar-Kitarović se u Sao Paolu sastala s Paulom Skafom, predsjednikom Industrijske federacije istoimene brazilske savezne države.

Sugovornici su se složili kako Hrvatska i Brazil mogu snažnije poslovno surađivati, prvenstveno u sektorima pomorskog transporta, infrastrukture, energetike, brodogradnje, poljoprivrede i trgovine.

Brazil je tradicionalno među najznačajnijim hrvatskim trgovinskim partnerima u Južnoj Americi, no unatoč tome što je najveće gospodarstvo Južne Amerike, potencijali gospodarske suradnje nisu dostatno iskorišteni, kazala je hrvatska predsjednica.

Podružnice u Brazilu otvorila je jedna od najboljih hrvatskih IT tvrtki Infobip, a pozitivan učinak na jačanje suradnje imat će i moguće otvaranje hrvatskog generalnog konzulata u Sao Paulu.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Blinken doputovao u Istanbul

Blinken se sastao s jordanskim kraljem Abdullahom tokom bliskoistočne turneje

Šef iranske diplomatije Amirabdollahian u regionalnoj turneji zbog novog nasilja na Bliskom istoku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo