Svijet     | 21.03.2018. 11:56 |

Britanski ambasador neće prisustvovati ruskom brifingu o trovanju Skripala

FENA Internet

MOSKVA, 21. marta (FENA) - Britanski ambasador u Moskvi neće prisustvovati brifingu u ruskom ministarstvu vanjskih poslova o trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije u Brirtaniji, saopćio je u srijedu portparol ambasade.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je strane ambasadore da prisustvuju sastanku s ekspertima za kontrolu naoružanja tokom dana kako bi raspravljali o britanskim navodima da je Moskva odgovorna za trovanje u južnoj Engleskoj, što Rusija negira.

- Ambasador neće prisustvovati i razmatramo da li da pošaljemo predstavnika na radnom nivou - izjavio je portparol ambasade.

Govoreći tokom posjete Japanu, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija želi saznati od Britanije gdje su Skripal i njegova kćerka Julija trenutno smješteni.

Lavrov je izjavio da Moskva također želi znati zašto britanska vlada optužuje Rusiju za odgovornost kada je policijska istraga incidenta u Slisburyju nedovršena.

- Sve u svemu, nema nikakve sumnje da aktuelno britansko čelništvo svjesno zauzima kurs ka podrivanju rusko-britanskih odnosa - izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare s japanskim kolegom Taro Konom u Tokiju.

- Ako se to nastavi u formi bilo kakvih konkretnijih antiruskih akcija, onda naravno niko ne odustaje od principa reciprociteta. Bilo bi dobro za sviju i za britansku vladu ako prestanu agitovati i ublaže ton - izjavio je šef ruske diplomatije, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da Rusija ima između 20.000 i 25.000 vojnika za napad na grad Časiv Jara

Ruski sud osudio u odsutnosti glasnogovornika Mete na šest godina zatvora

Sunak obećao slati tražioce azila u Ruandu u roku od 10 do 12 sedmica

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije