Ekonomija     | 21.03.2018. 13:13 |

Subvencioniranje novih zapošljavanja i samozapošljavanja u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 21. marta (FENA) - Općina Srebrenica nedavno je raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima, mikropreduzećima i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti na području općine, kao subvencija za novo zapošljavanje, samozapošljavanje i novo zapošljavanje kod malih i srednjih preduzeća registrovanih u 2018. godini.

Načelnik odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da su predviđena sredstva u iznosu 100.000 KM te da se na javni poziv javilo 20 aplikanata.

- Nakon potpisivanja ugovora s kandidatima koji su ispunili uslove, Općina će uplatiti prvi dio sredstava koji će biti ugovorom definisana. Preduzetnici su obavezni da radnike prijave na 12 mjeseci i vjerujem da će uredno plaćati doprinos za radnike. Formirat ćemo komisiju koja će pratiti realizaciju utroška sredstava koji su dodijeljeni preduzetnicima, kako ne bi bilo zloupotrebe - rekao je za Feni Maksimović.

Najavio je i novi projekt zapošljavanja u saradnji s Razvojnim programom UN-a Srebrenica.

- Općina Srebrenica u saradnji s UNDP-om do kraja marta će realizovati projekt zapošljavanja. U toku je izrada javnog poziva koji će uskoro biti objavljen, a prednost će imati osoba koja se nalaze na zavodu za zapošljavanje. Planirana su sredstva u iznosu 150.000 KM - istakao je Maksimović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo