Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 21.03.2018. 18:17 |

Objavljene bilješke: Trumpovi saradnici tražili od njega da ne čestita Putinu

FENA Internet

WASHINGTON, 21. marta (FENA) – Bijela kuća je na nogama nakon što su u medije procurile zabilješke napravljene za predsjednika Donalda Trumpa uoči njegovog razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, piše AFP.

Pokrenuta je istraga u kojoj se traži odgovorna osoba koja je medijima proslijedila zabilješke na kojima izričito piše: „NE ČESTITATI!“

Problem je u tome što je Trump potpuno ignorirao zabilješke saradnika i toplo čestitao ruskom lideru izazvavši kritike ne samo svojih savjetnika, republikanaca nego i Velike Britanije koja je ušla u žestoku diplomatsku ofanzivu zbog napada nervnim gasom na bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćerku, a  koji se pripisuje Moskvi.

Navodno je Trumpu savjetovano da uopće ne zove Putina nakon pobjede na izborima koje je ruska opozicija okarakterizirala namještenim.

The Washington Post je objavio kako je osoblje izričito savjetovalo Trumpu da ne čestita Putinu i da osudi napad nervnim gasom na bivšeg ruskog špijuna i njegovu kćerku u Velikoj Britaniji. Trump ih očito nije poslušao.

Analitičari smatraju da je ovaj skandal teško narušio kredibilitet američkog predsjednika, a istovremeno je ojačao predsjednika Rusije.

Neimenovani zvaničnici su potvrdili AFP-u da je istraga za „krticom“ u toku.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'