Sport     | 21.03.2018. 21:02 |

Juniori BiH izgubili od Danske u prvom meču elitne rundu kvalifikacija za EP

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Juniorska nogometna U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Danske s 3:2 susret prvog kola Grupe 7 elitne runde kvalifikacija za evropsko prvenstvo, koje će u julu ove godine biti održano u Finskoj.

Danska je do vodstva došla u 28. minutu pogotkom Jonasa Winda, a krajem prvog poluvremena, tačnije u 42. minutu, drugi gol za domaćina postiže Carl Holse.

Početkom drugog poluvremena Jens Odgaard je povećao prednost Danaca na 3:0, a Nedim Hadžić u 59. minutu smanjuje na 3:1.

BiH se u potpunosti vraća u ovaj susret pogotkom Benjamina Hadžića u 79. minutu, ali bh. nogometaši do kraja meča nisu uspjeli postići i treći pogodak. 

Pored ove dvije ekipe na turniru, koji se igra od 21. do 27. marta u danskom Silkeborgu, učestvuju još selekcije Austrije i Turske. U prvom meču ove grupe Turska je savladala Austriju s 2:0. 

U drugom kolu selekcija BiH 24. marta igra protiv Austrije (13.00 sati), a nastup na turniru završava 27. marta susretom protiv Turske (14.00 sati).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom