Sport     | 21.03.2018. 19:42 |

Rasprava bh. poslanika o dopuni Zakona o sportu

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrali su danas na sjednici negativno mišljenje nadležne komisije u vezi s dopunama Zakona o sportu predloženih od poslanika Saveza za bolju budućnost (SBB) Mirsada Đonlagića.

Tim zakonom se utvrđuju obaveze Ministarstva civilnih poslova BiH u finansiranju državnih reprezentacija i uspješnih pojedinaca, dok se potrebe nižeg stepena organiziranja poput klubova usmjeravaju na sufinansiranje drugih nivoa institucija i nadležnosti.

Zbog takvog obrazloženja zakona poslanik Demokratske fronte (DF) Damir Bećirović je ocijenio da se time uništava sport na klupskom nivou te je predložio da se donese poseban zakon o finansiranju državnih selekcija.

Za poslanicu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dušanka Majkić zakon je protivan poreznoj politici koja je u nadležnosti Republike Srpske te je najavila da ga taj klub neće podržati.

Rasprave nije bilo o Informaciji Vijeća ministara BiH o provođenju hitnih mjera i mogućnosti BiH o pitanju izbjegličke krize i priliva migranata u BiH koju je predložio poslanik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo