Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 20:08 |

Travnik: Dan otvorenih vrata 'Druge kuće'

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 21. ožujka (FENA) - Centar za edukaciju mladih (CEM) u srijedu je otvorio vrata svog Društvenog centra za djecu i mlade „Druga kuća“ i tako omogućio svim zainteresiranima da se upoznaju s programima i aktivnostima koje realiziraju, kao i prostorijama u kojima djeluje.

Iz CEM-a navode kako je Dan otvorenih vrata „Druge kuće“ organiziran upravo na Dan općine Travnik, jer im je Općina ustupila zgradu na korištenje iskazavši im tako potporu i povjerenje u njihov rad.

Iz Centra dodaju kako je zgrada Društvenog centra za djecu i mlade „Druga kuća“ prva „"sober building" u BiH, odnosno prostor namijenjen mladima, koji predstavlja apsolutno zdravo i sigurno okruženje bez alkohola, droga, duhanskih prerađevina i nasilja.

Inače, Centar za edukaciju mladih ove godine obilježava dvadeset godina postojanja i rada, pa je i to još jedan razlog da svojim sugrađanima predstavi rezultate svojih dosadašnjih aktivnosti, kao i planove za naredne.

O CEM-ovim programima govorili su omladinski radnici, koji direktno sudjeluju u njihovoj realizaciji, te svakodnevno rade s mladim ljudima, a koji su i sami svojevremeno bili volonteri Centra za edukaciju mladih, znaju što im je CEM značio tijekom odrastanja, te ta iskustva žele prenijeti na nove generacije.

Svoja iskustva iz CEM-a podijelili su i volonteri, a koliko im ova organizacija znači govori i činjenica da su je upravo oni nazvali svojom drugom kućom i drugom obitelji.

Dan otvorenih vrata „Druge kuće" svakako je bio najzanimljiviji učenicima srednjih škola jer su oni ciljna grupa većine CEM-ovih programa. Svima njima ovo je bila i prilika da se aktivno uključe u rad CEM-a, kao volonteri, nakon što su čuli iskustva svojih vršnjaka, koja su i više nego pozitivna, navode iz CEM-a.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zenički univerzitet na Danu otvorenih vrata danas ugostio 600 maturanata iz ZDK-a i SBK-a

Dan otvorenih vrata: Nekoliko stotina maturanata posjetilo Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu