Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 14:40 |

Podrška Općine Centar javnim kuhinjama u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22.marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

Tim povodom je danas načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao protokole o realizaciji općinskih sredstava kao podršku radu pet javnih kuhinja sa područja Kantona Sarajevo.

Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta za ovu namjenu izdvojeno je 33.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ i Narodna kuhinja „Stari Grad“ su dobili po 10.000 KM, Humanitarno karitativna organizacija „Kruh svetog Ante“ je dobila 5.000 KM, dok su za Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“ i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije odobreni iznosi od po 4.000 KM.

Iznos odobrenih sredstava je utvrđen na osnovu broja korisnika spomenutih kuhinja.

Ajnadžić je ovom prilikom pohvalio rad narodnih kuhinja koje se brinu za najugroženije kategorije stanovništva, te dodao da bi najviše želio da kuhinje imaju što manje korisnika.

Predstavnici humanitarnih organizacija su zahvalili Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na današnjoj i dosadašnjoj podršci koju ova općina pruža u radu narodnih i javnih kuhinja što će omogućiti za njihove korisnike bogatije obroke.

Savjetnik općinskog načelnika za društvene djelatnosti Osmo Babić je  kazao da Općina Centar osim ove konkretne pomoći u radu javnih kuhinja također svake godine izdvaja znatan dio budžetskih sredstava za realizaciju projekata namijenjenih ugroženim kategorijama stanovništva gdje bude obuhvaćeno oko 1.000 korisnika razne vrste pomoći Općine Centar, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana