Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 14:50 |

RS u maju otvara predstavništvo u Sank Peterburgu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. marta (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) dala je danas pozitivno mišljenje na prijedlog revidirane Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, uz napomenu da njena realizacija zavisi isključivo od nosilaca pravosudnih funkcija na nivou Bosne i Hercegovine.

-Treba naglasiti da je prijedlog revidirane Strategije razmatran i na sjednici Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih osoba, koja je održana 7. februara 2018. godine, te da su pozitivno mišljenje na tekst revidirane Strategije dali i predstavnici udruženja od javnog interesa koja su proistekla iz proteklog rata - saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Data je saglasnost za učešće entitetske Civilne zaštite u Informaciji projekta Razvojnog programa Ujedinjenih nacija "Međupovezivanje upravljanja rizicima od katastrofa - IDRM“.

Prihvaćen je i tekst Nacrta sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

-Vlada RS-a je prihvatila i informaciju o planiranom održavanju manifestacije 'Dani RS-a u Sankt Peterburgu“ – navedeno je u saopćenju uz napomenju da se radi na priprema ove manifestacije na osnovu Protokola o saradnji između Sankt-Peterburga (Ruska Federacija) i Republike Srpske (BiH).

Tokom trajanja navedene kulturne manifestacije, koja je planirana za maj 2018. godine, predviđen je i sastanak zajedničke radne grupe vlada RS-a i Sankt Peterburga, kao i otvaranje kancelarije Predstavništva RS-a u Ruskoj Federaciji u Sankt Peterburgu. 

RS već ima predstavništvo u Moskvi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo