Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 14:55 |

Verunica: Građani trebaju biti oprezni prilikom proljetnog čišćenja njiva

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 22. marta (FENA) - Koliki je značaj postojanja i djelovanja vatrogasnih jedinica u lokalnim sredinama potvrđuju pripadnici Vatrogasnog društva Bugojno, koji su od početka godine intervenirali 58 puta.

-U pet intervencija gašeni su požari na kućama, a u dvanaest dimnjaci. Radilo se o veoma kompleksnim požarima, koje je bilo teško kontrolirati - kazao je sekretar toga društva Sadik Verunica.

Po njegovim riječima, neki od požara nastali su u podrumskim prostorijama, a posljednji takav slučaj zabilježen je u srijedu u zgradi bivšeg Marksističkog centra.

-U pet slučajeva zapaljeni su kontejneri, a u četiri nisko rastinje i elektroinstalacije. Više od trideset puta vožena je voda na lokaciju budućeg centra “Biser Rostovo”, za potrebe izvođenja određenih građevinskih radova - istaknuo  je.

On je apelirao na građane da budu oprezni prilikom budućeg čišćenja okućnica, vrtova i njiva, te podsjetio da ih postojeći zakonski propisi obavezuju da o tim aktivnostima obavijeste pripadnike vatrogasne jedinice.

-Dežurni vatrogasac će izaći na teren i procijeniti da li na mjestu zapaljenja prikupljenog otpada treba dežurati vatrogasno vozilo, ili će se vatra nadzirati kako ne bi došlo do proširenja na drugo imanje, i veće materijalne štete - naglasio je Verunica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo