Ekonomija     | 22.03.2018. 16:35 |

Perutnina Ptuj – Svečano obilježen 10. Rođendan brezanske fabrike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22.marta (FENA) – Zvanično najuspješnija green field investicija u Bosni i Hercegovini, brezanska tvornica Perutnine Ptuj obilježava deset uspješnih godina svoga poslovanja.

U ovom periodu ostvareni su značajni poslovni rezultati, kao i liderska pozicija na tržištu BiH, a Perutnina Ptuj BH d.o.o. Breza je realizovala i posljednju investiciju u savremeni centralni distributivni centar.

Brezanska Perutnina je u prošloj godini proizvela više od 6.100 tona prerađevina, realizirala prihod veći od 100 miliona KM. Ima 316 stalno zaposlenih.

"Sestrinska" kompanija u BiH koja proizvodi meso peradi, Perutnina Ptuj iz Srpca, ima 240 stalno zaposlenih i 103 kooperanta, a sveukupno, broj uposlenih u Perutnini Ptuj je oko 2.000 zaposlenih državljana BiH koji su najdirektnije moguće vezani za ovog prehrambenog proizvođača.

Perutnina Ptuj S i Perutnina Ptuj-BH imaju pored ostalog pet najsavremenijih distributivnih centara, vlastitu maloprodajnu mrežu i vlastite metode ispunjavanja svih standarda kvaliteta, sigurnosti i sljedivosti, u skladu sa nacionalnim i međunarodnim veterinarskim, sanitarnim i zdravstvenim regulativama.

Svečanu vrpcu kojom je zvanično pušten u rad distributivni centar su presjekli premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka i direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić.

Prilikom promocije najnovije investicije i obilježavanja jubilarne desete godišnjice fabrike, direktor kompanije Perutnina Ptuj BH d.o.o. Breza, Mladen Andrić je uručio priznanja zaposlenima koji su svih deset godina lojalni ovoj kompaniji, saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu