Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 17:46 |

Lutkarske predstave u okviru projekta 'Pretvori otpad u korisnu stvar'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Završna manifestacija u okviru Projekta "Pretvori otpad u korisnu stvar" održana je danas u Centru za mlade Grbavica u okviru obilježavanja Svjetskog dana voda, a u organizaciji "Aarhus centra BiH" potpomognut sredstvima Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Generalni partner projekta bio je EKOPAK d.o.o. Sarajevo.

Učenici Osnovnih škola Grbavica 1 i Grbavica 2 izveli su lutkarske predstave o temi kako smanjiti količinu otpada, pravilno razvrstavati i reciklirati otpad, pa samim tim i očuvati svoju okolinu, a i planatu Zemlju. Sve lutke za predstavu, napravili su učenici škola učesnica projekta, na redovnim terminima likovnih i ekoloških sekcija, a lutkarsku predstavu su uvježbali u radu u dramskoj sekciji uz veliku pomoć svojih nastavnica koje inače rade sa djecom u tim sekcijama.

 - Lutkarski igrokazi su zaokupili pažnju brojnog gledališta, učenika i roditelja. Iako su izvedene dvije lutkarske predstave na istu temu, kreativnost osnovaca došla je do punog izražaja i djeca su nas uvela u čarobni svijet mašte svojim radovima i izvedbama. Zato su, danas, svi bili pobjednici i svi su zaslužili najljepšu ocjenu, pet plus - saopćeno je iz Aarhus centra u BiH.

U okviru ove završne manifestacije bila je organizovana i izložba učeničkih radova koje su napravili od otpadne plastike, kartona, tekstila i na taj način pokazali kako se otpad može višestruko iskoristiti. Za svoj trud najuspješniji su i nagrađeni, a nagrade je omogućio generalni partner i sponzor manifestacije EKOPAK d.o.o.Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

INZ: Danas je Svjetski dan voda, jesmo li svjesni značaja ovog resursa?

Danas Svjetski dan voda, ovogodišnja tema "Voda za mir"

Svjetski dan voda: Dvadeset pet posto stanovnika FBiH nema pristup pitkoj vodi (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo