Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.03.2018. 19:54 |

Francuskinja se lažno predstavljala kao žrtva terorističkog napada

FENA Internet

CRÉTEIL, 22. marta (FENA) – Francuskinja koja se lažno predstavila kao žrtva terorističkog napada 2015. godine i tražila odštetu od 25.000 eura osuđena je danas na četiri i pol godine zatvora, prenosi AFP. Žena (49) koja je tvrdila da je bila u koncertnoj dvorani Bataclan gdje su teroristi ubili 90 osoba, i ranije je osuđivana za prevare.

Prije hapšenja radila je u humanitarnoj organizaciji za žrtve terorističkih napada. U tužbi je pisala da su joj meci „zviždali pored ušiju“.

Ali, istražitelji su otkrili da je falsificirala ulaznicu na koncet i druge dokumente na osnovu kojih je tražila kompenzaciju. Osim tog zahtjeva, ona je već dobila oko 13.000 eura od zdravstvenih službi. Ona nije prva osoba koja je osuđena za ovu vrstu prevare. Još dvije osobe su osuđene za isto krivično djelo, a 11 za prekršaj.

U decembru je Cedric Rey, vozač ambulantnih kola osuđen za pola godine zatvora zbog lažnih tvrdnji da je bio žrtva, a utvrđeno je da uopće nije bio u Parizu u vrijeme napada.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Kremlj kaže da nijedna zemlja nije imuna na terorizam

Tajani: Nema dokaza koji povezuju Ukrajinu s terorističkim napadom u Moskvi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana