Servisne informacije     | 23.03.2018. 09:32 |

Prognoza vremena za naredna četiri dana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. U većem dijelu BiH prijepodne će padati snijeg. Na jugu lokalno može pasti malo kiše. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegoviniće biti umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između -3 i 2, a na jugu BiH od 4 i 7 steeni. 

Količine padavina u protekla 24 sata (l/m2) izmjerene u 07.00 sati: Gradačac, Han-Pijesak i Trebinje 27, Foča 18, Bijeljina 17, Sokolac 15, Rudo 14, Bjelašnica i Ivan-sedlo 13, Doboj, Sarajevo i Višegrad 12, Tuzla 11, Zvornik 10, Banja Luka, Gacko i Zenica 8, Bileća 7, Jajce, Mrkonjić-Grad, Sanski Most i Stolac 5, Livno 4, Bugojno i Prijedor 2 litar.
 
Visina snijega izmjerena u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 219, Ivan-sedlo 46, Han-Pijesak 36, Gradačac 29, Foča 28, Sarajevo 26, Gacko 22, Bijeljina i Rudo 20, Mrkonjić-Grad i Sokolac 19, Doboj 17, Tuzla 16, Zvornik 15, Bugojno 13, Višegrad 11, Livno, Sanski Most i Zenica 10, Bileća i Jajce 9, Bihać 6, Bosanska Gradiška 4 centimetra. 

U subotu će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno slaba kiša na jugu i jugoistoku Hercegovine. Slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine i jugoistoku Bosne. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3, a na jugu BiH od -2 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kreati između 1 i 6, a na jugu do 9 stepeni.

U nedjelju će u Hercegovini biti oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak slabije padavine će zahvatiti veći dio BiH. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine. U nizinama kiša. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i -1 stepen, na jugu BiH od 1 do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu od 10 do 13. 

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 2 stepena, na jugu BiH od 3 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu od 8 do 12. 

U utorak će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i istoku Bosne slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, a na jugu BiH od 3 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će iznositi između 6 i 11, a na jugu od 11 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom