Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.03.2018. 09:46 |

Nogomet - Bh. juniori očekuju pobjedu protiv Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Juniorska nogometna 'U-19' reprezentacija Bosne i Hercegovine nije bila uspješna na otvaranju elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo. Juniori BiH su u Silkeborgu prije dva dana poraženi od domaćina turnira grupe 7, selekcije Danske sa 2:3.

Ofanzivac Edis Smajić istaknuo je da je utakmica sa Danskom bila jako zahtjevna, s puno trke.

- Primili smo naivno golove nakon naših grešaka u postavci. Imali smo nekoliko stopostotnih prilika koje nismo iskoristili i to su Danci znali kazniti. Međutim, opet smo imali šansu da izjednačimo rezultat na samom kraju utakmice, ali nismo uspjeli. Ništa još nije izgubljeno, uzdignute glave nastavljamo dalje, maksimalno skoncentrisani na meč protiv Austrije i potrudit ćemo se da rezultat bude pozitivan - dodao je Smajić.

Slijedi meč sa Austrijom, a Amar Beširević se nada pobjedi.

- Očekivanja pred utakmicu sa Austrijom su zaista velika. Moramo popraviti dojam iz prve utakmice, moramo pobijediti jer nas jedino to ostavlja u igri za odlazak na veliko takmičenje - smatra Beširević.

Narednog protivnika najbolje poznaje igrač austrijskog Salzburga i desni bek bh. reprezentacije Jusuf Gazibegović, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

- Susret sa njima je veoma bitan jer još imamo šansi za prolaz na EP. U selekciji Austrije igraju moja četiri saigrača iz Salzburga. Neće biti lako jer je to kvalitetna ekipa koja zna da igra fudbal. Moramo pokazati bolje lice nego u meču s Danskom, iako ni taj meč nismo odigrali toliko loše. Imali smo svoje šanse i malo nam je nedostajalo da izjednačimo rezultat. Nismo uspjeli i sada se okrećemo narednom protivniku - poručio je Gazibegović.

Utakmica Austrija - BiH na programu je sutra u 13 sati u Silkeborgu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta