Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 10:54 |

Tri tima Civilne zaštite u potrazi za nestalom ženom u Stocu

FENA Saopćenje

STOLAC/SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Na poziv Saveza gorskih službi spasavanja u Bosni i Hercegovini, tri tima Federalne uprave Civilne zaštite od jučer su u potrazi za Z.S., nestalom ženom iz Stoca, saopćeno je iz te uprave. 

Danas je nastavljena potraga s 13 pripadnika Civilne zaštite osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ako ne bude rezultata, potraga će biti nastavljena i sutra. Razmatra se plan za nastavak akcije ili mogući prelazak na potragu smanjenog intenziteta do prijema novih informacija.

Pretražuje se područje od pet kvadratnih kilometara, a zaključno s jučerašnjim danom, pregledani su uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te lokalitet starog grada.

Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit, s gustom vegetacijom. Po kiši, snijegu i jakoj buri, oko 50 pripadnika Gorske službe spasavanja u BiH, među kojima su bili i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, pregledali su korito rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području.

Pripadnici Civilne zaštite su na početku jučerašnje potrage upozorili sve učesnike na minska polja, posebno ona prema Republici Srpskoj koja su na kilometar i po od Stoca.

U potragu su, osim članova Gorske službe spasavanja u BiH i Federalne uprave Civilne zaštite, uključeni policajci, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale.

Z.S. nestala je u noći između 18. i 19. marta. Potraga traje od prijave njenog nestanka policiji oko podne 20. marta.

Prema izjavi njenog sina, žena je duševni bolesnik.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nova prometnica prema Neumu 'otvorila' Stolac i pružila mu nove perspektive (VIDEO)

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

U Stocu u ponedjeljak Dan žalosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom