Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 12:16 |

Brčko i Sremska Mitrovica pripremaju nove zajedničke projekte

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. ožujka (FENA) - Predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i predstavnici Regionalne razvojne agencije Srem boravili su u Brčkom gdje su se sastali s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim suradnicima prigodom javnih poziva raspisanih za donacijska sredstva za zapadni Balkan Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Riječ je o pozivima za prekograničnu suradnju kao i regionalnu prekograničnu i transnacionalnu suradnju, a svrha norveške razvojne pomoći zemljama zapadnog Balkana je razvoj vladavine prava i stabilnosti u regiji.

Na sastanku s predstavnicima Srbije dogovoren je nastavak suradnje i zajedničkog apliciranja na dijelu koji se odnosi na prekograničnu suradnju, što je utemeljeno na prethodno definiranim prioritetima zemalja, a u okviru ekonomskog rasta, inovacija i otvaranja novih radnih mjesta.

Istaknuta je dosadašnja uspješna suradnja između dvije lokalne zajednice, što je bio i povod za zajednički nastup po spomenutim javnim pozivima.

Do 17. travnja timovi oba grada zajednički će završiti aplikaciju po prvom, a do 1. srpnja po drugom javnom pozivu, te će rezultati eventualne dodjele dotacijskih sredstava biti poznati do konca godine, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'