Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.03.2018. 12:32 |

Lagumdžija: Visočka Bosna je naš stari rival, trenutno su kvalitetniji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Osamnaesto kolo rukometne Premijer lige BiH donosi duel dvije Bosne, sarajevske i visočke, a pred početak tekuće polusezone, na klupu RK Bosna su stigla dva mlada trenera, Sanjin Kolaković i Sead Lagumdžija, koji već nekoliko godina uspješno vode Školu rukometa "Sedmerac".

- Prije skoro dva mjeseca smo preuzeli ovu veoma mladu ekipu Bosne i već sad vidimo zadovoljavajući napredak. Stvorili smo ekipu koja zajedno diše i funkcioniše kao prava porodica, što je osnov za bilo kakve rezultate. Ekipa je veoma mlada i sastavljena je pretežno od igrača iz Sarajeva, a kvaliteta ima mnogo te, uz pravi pristup, ovdje ima igrača koji mogu napraviti ozbiljnu rukometnu karijeru - smatra pomoćni trener Bosne Sead Lagumdžija. 

'Studenti' su u 2018. godini doživjeli poraze od dvije vodeće ekipe prvenstva, a slavili su nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak.

- Imali smo veoma težak raspored na samom početku, što je rezultiralo nešto lošijim igrama u pojedinim trenucima. Ipak, pobijedili smo Kakanj, što je veoma bitno za nas, kako zbog stanja na tabeli, tako i sa psihičkog aspekta. Nažalost, nakon te utakmice je uslijedio težak poraz u Ljubuškom od Izviđača, jedne od najboljih ekipa prvenstva, no ne smatram da je taj rezultat realan pokazatelj našeg kvaliteta. Mi smo u toj utakmici igrali bez povrijeđenog Harisa Bračkovića, kapitena ekipe, koji je u ovom momentu naš ključni igrač te vjerujem da ćemo u nastavku sezone pružati sve bolje igre - izjavio je Lagumdžija.

Utakmice u kojima su se sastajale dvije Bosne su uvijek bile dobre rukometne predstave.

- Visočka Bosna je naš stari rival. U ovom trenutku su kvalitetniji od nas, imaju nekoliko odličnih igrača, uključujući i neke bivše reprezentativce BiH, poput Adnana Harmandića i Ivana Divkovića, koji su u prošlosti nosili dres našeg kluba. Ipak, nećemo ući u ovu utakmicu sa bilo kakvim pretjeranim respektom te očekujem da ćemo pružiti dobru igru, ostaviti srce na terenu pa i pobijediti. Svojim pristupom na treninzima i utakmicama, ovi momci to zaslužuju - zaključio je  pomoćni trener nekadašnjeg prvaka BiH, saopćeno je iz RK Bosna. 

Susret dvije Bosne je na rasporedu sutra u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu od 20 sati, a ulaz je slobodan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu