Najave     | 25.03.2018. 15:16 |

Predstavljanje zbornika radova znanstvene konferencije Duvnjaci (o) Duvnu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. ožujka (FENA) - Predstavljanje zbornika radova znanstvene konferencije Duvnjaci (o) Duvnu: Energetski, poljoprivredno-stočarski, šumarski, turistički i lovno-gospodarski potencijali duvanjskoga kraja, održat će se u petak, 6. travnja u Tomislavgradu.

 Zbornik će biti predstavljen u velikoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) u 19 sati, u organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad, a uz glavnog urednika Matu Buntića o zborniku će govoriti i Jozo Bagarić i fra Robert Jolić.

 Znanstvena konferencija je inače pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad i Vlade HBŽ-a održana u rujnu 2016. godine u Samostanu - duhovnom centru "Karmel sv. Ilije" na Buškom jezeru, u organizaciji Udruge "Naša baština" iz Tomislavgrada, Udruge "Stećak" iz Grabovice i Zaklade dr Franjo Nevistić iz Zagreba.

 Na konferenciji je sudjelovalo preko dvadeset izlagača koji su prikazali potencijale duvanjskoga kraja čijim bi se aktiviranjem popravila ekonomska, demografska, infrastrukturna, energetska, poljoprivredna, turistička i stočarska slika tog područja.

 Radovi prezentirani na konferenciji tiskani su i objavljeni početkom godine u nakladi Naših ognjišta gdje su uz prikaz duvanjskoga kraja kroz povijest, autori članaka na znanstven način prikazali potencijale duvanjskoga kraja u poljoprivredi, stočarstvu, vjetro, hidro i helio energiji, u lovstvu, šumarstvu, turističke potencijale kroz arheološke nalaze, muzejsku i sakralnu baštinu.

 Sudionici su tada dogovorili da se za tri godine ponovno organizira sličan skup na kojem bi se sagledali ciljevi i rezultati čiji su temelji položeni upravo na toj konferenciji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo