Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 11:01 |

Konaković: Sa ponosom odlazim, Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Sa ponosom odlazim sa funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, sa pretpostavkom da će se nastaviti razvijati - kazao je Feni Elmedin Konaković koji je danas službeno podnio ostavku na tu poziciju.

Naime, Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS, a prošlog mjeseca je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA). 

Istakao je da je na početku mandata bio je svjestan da ga čeka težak zadatak te da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika sa puno manje posla i boljom plaćom.

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vlade KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

- Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantinu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga - pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao je politički subjekt Narod i pravda čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima (VIDEO)

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta