Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 11:30 |

Na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje o situaciji u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Treći sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Bosne i Hercegovine zakazan je za utorak, 27. marta u Briselu, a na sastanku će, između ostaloga, biti razmatrana politička i ekonomska dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Sastankom će kopredsjedavati direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i direktorica za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Genoveva Ruiz Calavera.

Na sastanku će biti govora i o provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u oblastima poput pravde, slobode i sigurnosti, industrije, carina i poreza, unutrašnjeg tržišta i konkurencije, inovacija, informacionog društva i socijalne politike, transporta, energije, okoliša, regionalnog razvoja, poljoprivrede i ribarstva.

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje je jedno od zajedničkih tijela EU i BiH uspostavljenih u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, a u svrhu praćenja njegove provedbe, saopćeno je iz Direkcija za evropske integracije BiH.

Ovo tijelo čine predstavnici Vijeća Evropske unije i Evropske komisije, kao i predstavnici Vijeća ministara BiH, a sastanci Odbora se održavaju godišnje te prethode ciklusima sastanaka pododbora za stabilizaciju i pridruživanje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo