Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 13:36 |

Dragičević pao u rijeku, nema elemenata krivičnog djela

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 26. marta (FENA) - Policija smatra da se u slučaju smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića vjerovatno radi o zadesnoj smrti i zasad ne postoji nijedna indicija koja ukazuje na krivično djelo, rekao je danas načelnik Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić.

- Neosporno je utvrđeno kretanje Dragičevića tokom večeri, 17/18.mart i kriminalistička verzija jasno ukazuje da se radi o zadesnoj smrti. On je, krećući se, vjerovatno pao u rijeku Crkvenu, a voda ga je odnijela do mjesta gdje je pronađen – rekao je Ilić.

Na konferenciji za novinare je iznio putanju kojom se kretao Dragičević u kobnoj noći, a koju je policija utvrdila na osnovu video snimaka nadzornih kamera i predmeta koji su pronađeni kod ovog mladića, a koji potiču iz krađe koja se dogodila u noći nakon koje je nestao Dragičević.

Ilić je potvrdio da Dragičević ranije nije registrovan u policiji zbog krađa, ali jeste zbog učešća u tuči.

Pretražit će se, kaže, rijeka Crkvina na mjestu gdje je pronađeno tijelo mladića kako bi se eventualno pronašao i laptop, koji je ukraden u provali u kući u ulici Velibora Janjetovića Janje. Drugi predmeti iz te krađe su pronađeni u džepovima Davidove odjeće.

Patolog iz Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan je rekao da su kod Dragičevića pronađene dvije lične karte (bh. i austrijska), određene članske kartice, ključevi koji nisu njegovi, memorijski stik, novac u iznosu od 180 KM, te čakija, koji su ukradeni iz kuće u kojoj je izvršena krađa..., a svi ti predmeti su predati policiji.

Na tijelu mladića su bile, ponovio je, primjetne masnice, lake tjelesne povrede, koje su mogle u nastati u nekom fizičkom sukobu, dok je bio živ, a a smrt je nastupila utapanjem.

- Obdukcija ne može pokazati da li je neka osoba gurnuta u vodu ili joj je neko 'pomogao' da padne u vodu ili je sama skočila u vodu – rekao je Karan.

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević je ponovio da su izvršene provjere svih informacija, pregled većeg broja lokacija na području grada te video nadzora s ciljem rekonstrukcije kretanja ovog mladića.

Sve vrijeme potrage policija je, kazao je, bila u kontaktu s porodicom s kojom su razmjenjivali informacije.

Bilo je i informacija, posebno na društevnim mrežama, koje su davale kontra efeket u ovoj potrazi.

Beživotno tijelo ovog mladića izvučeno je 24. marta iz Vrbasa ispod Tvrđave "Kastel".

Prethodno je porodica njegov nestanak prijavila policiji 18. marta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

S električnog stupa u Stocu pao i poginuo radnik

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu