Regija     | 26.03.2018. 19:56 |

Đurić protjeran sa Kosova

FENA Nina Maslo

KOSOVSKA MITROVICA, 26. marta (FENA) - U pratnji velike kolone vozila kosovske policije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić krenuo je prema prelazu Merdare, gde će biti predat vlastima Srbije, javljaju srbijanski mediji.

Očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću, a među njima se pominje mogućnost stalne zabrane.

 Kosovska policija je nešto poslije 17 sati u Kosovskoj Mitrovici, uz korištenje šok bombi, uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića.

Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković danas su oko 17 sati stigli u Kosovsku Mitrovicu da bi prisustvovali na okruglom stolu o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Predstavnici prištinskih institucija saopštili su ranije da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni. Selakovića, koji je bio danas u društvu Đurića, nisu uhapsili.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu današnjeg događaja sazvao je za 19:30 sati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Stano: Rezultat nedjeljnog referenduma ne doprinosi smirivanju tenzija na Kosovu

EU službeno uvjetuje integraciju Srbije normalizacijom odnosa s Kosovom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta