Ekonomija     | 27.03.2018. 07:43 |

PKFBiH - WHAM: Podrška projektu razvoja automobilske industrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - U Privrednoj komori Federacije BiH (PK FBiH) danas će biti potpisan ugovor u okviru „Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Radi se o podršci projektu "Razvoj automobilske industrije - The Development of the subsector of the metal industry -  the automotive industry of the Federation B&H".

Ugovor će potpisati predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i direktor WHAM projekta Boris Maslo.

WHAM projekt dizajniran je na način da stimulira kreiranje novih radnih mjesta kroz unapređenje trgovinske integracije BiH i ekspanzije na tržišta EU i regionalna tržišta. Prioritet i fokus projekta su brzorastuća, izvozno orijentisana preduzeća, s ciljem proširenja kapaciteta, pristupa novim tržištima i sposobnosti generiranja novih radnih mjesta. 

PK FBiH kao nosilac projekta uz podrška USAID-a omogućit će kompanijama nastup na jednom od najznačajnijih sajmova u oblasti automobilske industrije, Međunarodnom sajmu dobavljača - International Suppliers Fair (IZB) 2018. koji se održava Wolfsburgu, najavljeno je iz PKFBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Mostar povezan s Beogradom, letovi od travnja po cijeni od 56 eura (VIDEO)

Video materijal s potpisivanja ugovora između Grada Mostara, Air Serbie i Zračne luke Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo