Sport     | 27.03.2018. 08:24 |

Reprezentacija BiH večeras protiv Senegala

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati drugi ovomjesečni kontrolni meč protiv selekcije Senegala.

Selektor Robert Prosinečki imat će na raspolaganju sve pozvane igrače s obzirom na to da je zdravstveni bilten u selekciji BiH odličan. Prosinečki je najavio da će u ovom meču za razliku od utakmice protiv Bugarske isprobati drugačiji početni sastav, a u svakom slučaju očekuje bolju igru našeg tima. 

- Biće nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti pravi test za nas. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici - izjavio je Prosinečki. 

Dodao je da u francuskom Le Havreu, gdje će večeras utakmica biti odigrana, BiH ima bolje uslove za rad nego u bugarskom Razgradu, te da će utakmicu početi Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Utakmica Senegal - BiH će biti odigrana večeras u Le Havreu u 20 sati, a sudit će ga Stefan Klossner iz Švicarske, dok će mu pomagati njegovi sunarodnjaci Remy Remiguis Zgraggen i Vital Jobin.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana