Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.03.2018. 10:31 |

CNN: Velika vjerovatnoća da je Kim Jong-un stigao u posjetu Pekingu

FENA Internet

PEKING, 27. marta (FENA) – Postoji velika vjerovatnoća da se lider Sjeverne Koreje Kin Jong-un nalazi u Pekingu, objavio je CNN, pozivajući se na dobro upućene izvore. Ukoliko se ova informacija pokaže tačnom, to će biti prvi put da je mladi lider napustio državu nakon što je preuzeo vlast 2011. godine.

Posjeta dolazi prije planiranog susreta sjevernokorejskog lidera sa južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom i potencijalnim samitom sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Glasine o mogućoj posjeti su se proširile sinoć nakon što je procurila fotografila vozila koja pripadaju vladajućoj porodici Sjeverne Koreje.

Primjećeno je i povećano prisustvo sigunosnih snaga na lokaciji gdje su ranije boravili sjevernokorejski čelnici pri posjeti Kini. Portparolka kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je na pitanje o posjeti Kim Jong-una rekla da „nema pojma“. Vlasti u Pekingu su zatvorile neke ulice, a saobraćaj je preusmjeren. Reporter CNN-a je vidio konvoj sa brojnim osiguranjem koji dolazi na željezničku stanicu u Pekingu.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta