Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 12:32 |

Ramić Mesihović: Zbog evropskog puta riješiti odnose između Beograda i Prištine

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Odnosi Beograda i Prištine moraju se riješiti zbog bolje budućnosti i opredijeljenosti za evropski put, kazala je danas Feni direktorica Vanjskopolitičke inicijative Bosne i Hercegovine Lejla Ramić Mesihović komentirajući jučerašnje događaje nakon hapšenja direktora Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića.

Ramić Mesihović smatra da je nastavak Briselskog dijaloga na konstruktivan i efektivan način imperativ te da dnevnopolitičke iritacije i dizanje tenzija među političarima i stanovništvom ne pomažu i da mogu samo biti kontraproduktivne.

- Očekujem da svako ko misli dobro stanovništvu koje trpi zbog posljednjih dešavanja neće poticati daljnju destabilizaciju - zaključila je Ramić Mesihović.

Direktor Ureda vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić uhapšen je jučer u Sjevernoj Mitrovici gdje je prisustvovao unutrašnjem dijalogu o Kosovu, nakon što nije ispoštovao odluku kosovskih vlasti kojom su mu oni zabranili ulazak na Kosovo.

Pripadnici interventne policije Kosova izvršili su upad u objekt Mitrovačkog dvora gdje se održavao okrugli stol političkih predstavnika Srba, prenose mediji.

Đurića je više policajaca sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan, a nakon toga je odvezen na administrativni prijelaz Merdare, gdje ga je preuzela srpska policija dok mu je u Kuršumliji ukazana ljekarska pomoć nakon čega se uputio za Beograd.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu