Kultura     | 27.03.2018. 16:35 |

Osmanović-Muftić: Prioritet kulturna saradnja BiH i Francuske

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu s novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Francuskoj Kemalom Muftićem o proritetima u predstavljanju BiH u Francuskoj.

- Kada je riječ o nadležnostima Ministarstva civilnih poslova BiH, kultura je oblast za koju smo u odnosima s Francuskom posebno zainteresirani. Dosadašnja saradnja je na visokom nivou, pa su brojni projekti podržani od Francuske Vlade i ambasade te zemlje. Saradnja u budućem periodu posebno je značajna, jer je novoimenovani ambasador BiH u Francuskoj ujedno i stalni predstavnik BiH pri UNESCO-u - rekao je Osmanović.

Na sastanku je naglašeno da je Bosna i Hercegovina član Komiteta za svjetsku baštinu, te će u naredne četri godine biti potrebna intenzivna komunikacija i saradnja kako bismo opravdali povjerenje dobijeno prijemom zemlje za članicu tog komiteta.

Osmanović je istakao očekivanje da će ambasador Mufrić svojim radom doprinijeti većoj vidljivosti Bosne i Hercegovine u radu tijela UNESCO-a te promociji zemlje u svim oblastima iz domena rada UNESCO-a, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom