Magazin     | 28.03.2018. 11:55 |

Koncert Sanela Marića-Mare u bečkoj dvorani 'Szene'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. ožujka (FENA) - Bosanskohercegovački umjetnik i regionalna zvijezda indie scene Sanel Marić- Mara predstavit će svoj rad u jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana ''Szene'' u Beču gdje će, uz ostalo, promovirati i svoj najnoviji album' 'Kovilje''. 

Koncert glazbenika, kojega su kritičari proglasili ''genijem iz sjene'' i ''majstorom čežnje'', bit će održan 20. ožujka u organizaciji Bosansko-hercegovačke kulturne platforme – BHKP.

Riječ je o prvoj velikoj promociji Marinog posljednjeg albuma ''Kovilje'' izvan Bosne i Hercegovine, a na koncertnom repertoaru naći će se i većina pjesama s albuma ''Vasduh'', svojevremenog albuma godine u BiH, proglašenog remek djelom poezije i glazbe. 

O interesu za Marin nastup svjedoči i odabir lokacije jer je ''Szene'' čuvena koncertna scena na kojoj se već preko 25 godina održavaju žive izvedbe vrhunskih austrijskih i internacionalnih glazbenika. Predstojeći koncert održat će se pod nazivom ''Sanel Marić Mara - Wiener Sevdah & Friends''.   

''Bit će nam zadovoljstvo i ponos predstaviti naš rad i Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najprestižnijih kulturnih prijestolnica, kakav je Beč. Koncertom u 'Szene', počinje nama jako bitna promocija posljednjeg albuma 'Kovilje'. Zahvaljujući gosp. Kemalu Smajiću i njegovim radnim kolegama u BHKP Wiena, koji su osjetili ljepotu 'Kovilja' i 'Vasduha', bit ćemo u prilici kako internacionalnoj publici tako i našim ljudima koji su tamo, pružiti cjelovečernji ugođaj uz miris Sevdaha s albuma 'Vasduh' i novoobjavljenog Kovilje'' – izjavio je Sanel Marić-Mara.       

Sanel Marić-Mara jedinstvena je pojava na regionalnoj glazbenoj sceni. Njegov opus obuhvaća četiri albuma, od kojih je najveću pažnju izazvao već kultni album "VaSduh". S posljednjim albumom ''Kovilje'', kroz 14 pjesama, Mara je dao glas suvremenim pjesnicima u Bosni i Hercegovini. ''Kovilje'' je producirao Đani Pervan, a masterizovao ga Kai Blankenberg. Album je zabilježio iznenađujuće pozitivan prijem širom svijeta, nakon objavljivanja  u Songtrustu (NY) u SAD-u.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana