Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.03.2018. 12:15 |

Latifagić: Ne smijemo dozvoliti luksuz gubitka bodova

FENA

TUZLA, 28. marta (FENA) - U susretu 4. kola Lige za opstanak košarkaši tuzlanske OKK Slobode večeras igraju u Hadžićima protiv Bošnjaka.

Iako domaćina mnogi vide kao sigurnog putnika u niži rang natjecanja, u taboru Tuzlaka ovoj utakmici prilaze s maksimalnom opreznošću.

- Opekli smo se s njima u prvom dijelu prvenstva. Poraženi smo (90:83) u trenucima kada smo još vjerovali da možemo u Ligu za prvaka. Na toj utakmici nisam igrao zbog povrede, pristup igri bio je loš, ali ovoga puta sve mora biti drugačije - kaže za Fenu majstor za "trice“ Enes Latifagić.

Dodaje da je trener Ivan Velić nametnuo igračima punu ozbiljnost i odgovornost, posložio je stvari u ekipi na bolji način nego do sada, rezultati se vide, mada se čeka prva gostujuća pobjeda.

Latifagić vjeruje da će trijumfom u Hadžićima riješiti neke bitne stvari, napomenuvši da ekipa na put kreće oko 13 sati.

- Ne krijemo da idemo na pobjedu, svjesni koliko će nam ona značiti. Bošnjaka bismo definitivno "otpisali“, učvrstili bi svoju drugu poziciju, nastavak prvenstva za nas bio bi mirniji. Dobro smo trenirali između dva kola, svi su igrači zdravi i spremni za susret i nadam se povratku u vedrom raspoloženju – zaključio je Latifagić.

Utakmica Bošnjak - OKK Sloboda igra se večeras u 17 sati.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana