Ekonomija     | 28.03.2018. 14:27 |

Ministrica Dilberović otvorila stručnu konferenciju 'Sfera 2018' (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 28. ožujka (FENA) - Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović u srijedu je u Tehnološkom parku Intera u Mostaru otvorila dvodnevnu međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje".

Tom prigodom, ministrica Dilberović kazala je kako Intera svake godine dokazuje kako želi afirmirati i spojiti tržište rada i ekonomiju s novim znanstvenim i tehnološkim dostignućima.

Poručila je kako se mora ići u korak s vremenom, jer tehnologija vrlo dinamično ide naprijed.

- Konferencija "Sfera 2018" okuplja eminentne stručnjake tako da imamo fantastičan spoj novih tehnologija, proizvoda i sustava koji se tiču klimatizacije i ventilacije, hlađenja i grijanja, kao i 19 izlagača gdje će građani Mostara moći vidjeti konkretno koliko je napredovala ta tehnologija - istaknula je ministrica Dilberović.

Dodala je kako će stručni i znanstveni predavači pojasniti koji je značaj novih dostignuća za gospodarstvo i razvoj samog društva.

Predsjednik Udruženja termoenergetičara BiH Nijaz Delalić istaknuo je kako taj sektor može jako puno pružiti u oblasti uštede energije te omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Izvršni direktor prodaje u kompaniji "Luk" Ismet Kurtović kazao je kako ovakve konferencije pružaju mogućnost da se razmijene informacije i iskustva sa širim auditorijem.

- Možemo pokazati koliko smo napredovali u našem sektoru, pokazati da pratimo europske trendove kada je u pitanju energetska učinkovitost - istaknuo je Kurtović.

Na početku konferencije sudionicima je prikazan kratki promotivni film "Svijetla strana Hercegovine", a tijekom konferencije razgovaralo se, među ostalim, o tipologiji stambenih zgrada, o tipologiji stambenih zgrada u Republici Srbiji i BiH te su uspoređivani metodološki podaci.

Organizator konferencije "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje". Je tvrtka Sfera d.o.o. Mostar, u suradnji s Mašinskim fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara.

PR menadžerica kompanije "Sfera" d.o.o. Mostar Elvira Marić novinarima je kazala kako dvodnevna konferencija svake godine okupi oko 400 sudionika iz regije, a to su arhitekti, inženjeri odnosno svi profesionalci koji posluju u domeni građevinarstva i arhitekture.

Po njezinim riječima, cilj konferencije je uspostavljane suradnje, razmjene iskustva i znanja.

Sponzori konferencije su kompanije Taurus, Vaillant i Nobel Corporation, a partneri i izlagači Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo i Airco B.

Pogledajte http://fena.ba/video/1593

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dVeLpGnTSwt-CMQ7p9sxw2a4ujy3ASqg?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'