Regija     | 28.03.2018. 14:47 |

Crna Gora protjerala ruskog diplomata

FENA Ivana Banovic

PODGORICA, 28. ožujka (FENA) - Crna Gora proglasila je jednog ruskog diplomata za personu non grata i uskratila mu suglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije, priopćila je Vlada Crne Gore.

 "Vlada Crne Gore donijela je odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditiranog u Veleposlanstvu Ruske Federacije za persona non grata i da povuče suglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori. O mjerama je informirano Veleposlanstvo Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru", priopćila je vlada.

 Crna Gora, kako se navodi, i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu s mjerama poduzetim od strane članica Europske unije i NATO-a, a "u vezi s djelovanjem Rusije i napadom nervnim plinom na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti s britanskim partnerima, odmah jasno osudila".

 Crnogorski premijer Duško Marković poručio je jučer da je Crna Gora u obvezi da slijedi politiku Europske unije i da bude solidarna s NATO članicama.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo