Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 17:26 |

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH posjetili MO Srbije

FENA Saopćenje

BEOGRAD/SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto danas su u Beogradu posjetili Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

U razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Srbije Aleksandrom Živkovićem, u kojem je učestvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, delegacija Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH informisana je o trenutnim aktivnostima tog ministarstva, o procesu izrade strategijskih i doktrinarnih dokumenata, kao i o razvoju sistema odbrane u Srbiji.

Prezentovan je i program opremanja Vojske Srbije, proces javnih nabavki, proces snabdijevanja Vojske Srbije materijalnim sredstvima, te program održavanja infrastrukture i logističkog snabdijevanja u širem smislu.

Bilo je riječi i o međunarodnoj vojnoj saradnji, procesu provođenja međunarodnih integracija i misija, a razgovaralo se i o bilateralnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Srbije u oblasti odbrane.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, koji borave u trodnevnoj radnoj posjeti institucijama Srbije, danas su obišli i Centralnu logističku bazu iz sastava Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, gdje su imali priliku da se neposredno upoznaju sa aktivnostima na logističkom obezbjeđenju Vojske Srbije, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana