Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 15:51 |

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca ARBiH dala podršku Bukvareviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević razgovarao je danas s predstavnicima Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca Armije RBiH o rješavanju statusnih pitanja maloljetnih dobrovoljaca pripadnika OS BiH i usvajanju nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, kao i o ukrupnjavanju boračkih organizacija, saveza i udruženja.

Bukvarević je izrazio poštovanje prema maloljetnim dobrovoljcima Armije RBiH na njihovoj ulozi u odbrani Bosne i Hercegovine i svih njenih građana od agresora.

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca dala je punu podršku federalnom ministru i aktivnostima resornog ministarstva te je postignut dogovor da će zahtjevi maloljetnih dobrovoljaca biti rješavani u fazama. To znači da će prvo biti rješavan zahtjev za izmjenu Pravilnika o procjeni invalidnosti, a nakon toga da će se pomoći jednom broju zainteresovanih maloljetnih dobrovoljaca kroz prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i preškolovanje, nakon što Koordinacija dostavi pregled strukture i stanja ove kategorije.

Predstavnici Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca dali su podršku usvajanju nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja za FBiH te iskazali potrebu ujedinjavanja boračkih udruženja, saopćeno je iz Ureda za odnose javnošću Vlade FBiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Predsjedateljica Krišto u Ateni razgovarala s premijerom Hrvatske Plenkovićem

  FMON organizira razgovor o temi: Hercegovina – nekad i sad

JU BKC KS - Program 'Metropolis' otvara Damir Karakaš

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'