Ekonomija     | 29.03.2018. 15:52 |

Otvoren prvi coworking prostor u Mostaru

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 29. ožujka (FENA) - Prvi coworking prostor Code Hub Mostar svečano je u četvrtak otvoren u Mostaru u prizemlju zgrade ''Ledara''.

Prostor se prostire na više od 130 četvornih metara površine, a otvorio ga je Tehnološki park Intera.

U novo otvorenom prostoru, osim radnih mjesta, korisnici će moći koristiti dvoranu za sastanke, razgovore i pozive, kuhinju i kutak za opuštanje, a imat će i pristup networking događajima i savjetima stručnjaka s kojima TP Intera surađuje.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru Zdenko Klepić rekao je kako je ovim otvaranjem otvorena nova mogućnost za susret i za umrežavanje studenata kako s akademske zajednice mladih tako istraživača koji se bave znanstveno istraživačkim stručnim istraživanjima, a i gospodarstva i institucija koje služe za potporu razvoja poduzetništva.

Dodao je kako očekuju jedan novi inicijali model koji je preslikan s zapada, ali otvara puno novog prostora i novih mogućnosti u ovako kreativnom ambijent gdje će mladi pronaći svoj interes i zanimanje.

- Ovo je početak, ali u roku u dvije godine garantiram da će se pronaći interesi za nastavak i proširenje svega ovoga - kazao je Klepić.

Direktor INTERA Tehnološkog Parka Vedran Šimunović je rekao kako otvaranjem coworking prostore ulaze u eru digitalnih gradova.

-  U coworking prostore dolaze ljudi kreativci, freelanceri, startupi, mnogi oni koji rade na daljinu, digitalni nomadi, oni koji žele promijeniti okolinu i poboljšati svoju kreativnost - dodao je.

- Mostar je kroz coworking prostor upao i na turističku scenu coworking prostora - kazao je Šimunović, navodeći  kako digitalni nomadi traže gradove koji imaju ovakve prostore, i u njima rade, ali i obilaze brojne turističke znamenitosti.

Prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Elvir Ovčina rekao je kako je njima INTERA jedan od najvažnijih projekata.

- Projekte koje izrađuju naši studenti koriste poslovni subjekti iz Intere. Očekujemo i da naši studenti ovaj prostor koriste u profesionalne svrhe. Pored socijalne dimenzije ovog projekta za Grad Mostar, ovaj projekt  je dobra za studente, dajemo im motiv da ostaju ovdje - kazao je Ovčina.

Menadžerica poslovnog inkubatora u INTERA TP-u Meliha Gekić Lerić rekla je kako se prostor otvara u okviru projekta Code Hub-a Mostar, te kako je financiran od strane Europske unije.    

Dodala je kako im je zadovoljstvo što će ponuditi Gradu Mostaru jedan europski prostor gdje će moći raditi, surađivati, imat će podršku mentora, te kako je rekla mladi će moći sudjelovati obukama koje organiziraju.

Svečanom otvaranju bio je prisutan i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je rekao kako ovaj projekt ima veliko značenje za mlade, te je naglasio kako ono što radi Intera je prepoznato u gradu i regiji.

Svim zainteresiranim korisnicima Code Hub Mostar svoja će vrata otvoriti u petak, 30. ožujka, na ''Danu otvorenih vrata'' od 8 do 16 sati, a posjetitelji će imati priliku čuti što ih očekuje u ovom prostoru.

Cijelo vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata članovi tima Code Huba Mostar bit će na raspolaganju posjetiteljima odgovoriti na postavljena pitanja, bit će upriličeno izvlačenje troje sretnih dobitnika koji će osvojiti besplatni online tečaj web dizajna koji su za njih osigurali poduzeće LINK group i ITAcademy.

Inače, Code Hub Mostar biti će otvoren svakog radnog dana od 8 do 19 sati, besplatan ulaz je za sve korisnike.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom