Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 16:46 |

Članovi kolegija oba doma PSBiH razgovarali sa premijerom Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, njegov zamjenik Safet Softić, te zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarali su danas s delegacijom Vlade Republike Turske koju predvodi premijer Binali Yildirim.

Tokom susreta izraženo je zadovoljstvo vrlo dobrim političkim odnosima dviju prijateljskih zemalja ali i sve boljom saradnjom BiH i Turske na privrednom planu. Članovi rukovodstva domova Parlamentarne skupštine BiH istakli su da je uočljivo nastojanje Turske da, kako neposredno tako i kroz bilateralne i trilateralne inicijative, doprinese stabilnosti ovog dijela Evrope.

Kada je posrijedi saradnja sa našom zemljom, izražena je zahvalnost za nastojanje Turske da razvija svestranu saradnju sa svim dijelovima Bosne i Hercegovine kao i njenu spremnost da se veze šire i učvršćuju.

Premijer Yildirim istakao je tokom razgovora da Turska snažno podržava put Bosne i Hercegovine ka intergraciji u Evropsku uniju i reformske zahvate koji se nastoje provesti. Također, pohvalio je saradnju parlamenata dvije zemlje kao i aktivno djelovanje parlamentarnih grupa prijateljstva BiH i Turske, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Hurtić razgovarao sa zvaničnicima iz okruga Adapazar/Sakarya

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu