Servisne informacije

AMSBIH - Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja

Saopćenje

MOSTAR, 20. marta (FENA) - Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozačima skreće pažnja za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog održavanja molitvenog i procesijskog hodočašća na brdo Hum, na M-6.1 i M-17.4, dionica Mostar - Miljkovići (od katedrale u Mostaru do skretanja za brdo Hum), promet će se odvijati usporeno u smjeru kretanja procesije uz povremene obustave prometa, u vremenu od 14.00 do 18.30 sati 

Zbog održavanja “Put križa” danas u vremenu od 13.30 do 17.00 sati bit će obustavljen promet na dionici M-6 Grude - Sovići (od kapelice Sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi do Nove crkve u Gorici).

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na dionicu R-421 Klobuk - Tihaljina - Sovići. 

Na dionici M-14.1 Gradiška - Dubica (u mjestu Gašnica) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Na dionici M-14.1 Brod - Velika Brusnica zabrana je prometa za teretna vozila preko 3,5 t. 

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku. 

Zbog radova na M-17 Rajlovac - Stup (na vijaduktu Briješće)  promet je obustavljen i preusmjeren na kružni u ulici Safeta Zajke. 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-4 Prijedor - B.Novi u mjestu Dragotinja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak - Vukosavlje. 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice) te M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub). 

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima Brod i Gradiška pojačan je ulaz osobnih vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04 ove godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremum saopćeno je iz IC AMSBIH-a.

(FENA) L.A.