Sport     | 30.03.2018. 10:48 |

Plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju' ovog vikenda na bazenu Otoka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Na Olimpijskom bazenu Otoka ovog vikenda će, povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, biti održan 17. međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju“.

Miting je certifikovala FINA (Svjetska plivačka asocijacija) za isplivavanje normi za balkansko juniorsko prvenstvo, evropsko prvenstvo Glazgov 2018., evropsko juniorsko prvenstvo Helsinki 2018. i Omladinske olimpijske igre Buenos Aires 2018., saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Organizator Mitinga je Plivački klub Bosna, a ulogu suorganizatora preuzelo je JP "Olimpijski bazen Otoka“d.o.o. Sarajevo. Pokrovitelj takmičenja je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Miting predstavlja dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja, koja se održavaju u gradovima pozicioniranim na Balkanskom poluostrvu – Banjoj Luci, Beogradu i Sarajevu.

Prvi plivački miting u hronološkom nizu je "Sarajevu s ljubavlju“, drugi je "11. april Grand Prix“ u Beogradu u organizaciji PK "11. april“, treći i posljednji će biti organiziran u Banjoj Luci pod nazivom "22. april“, u organizaciji istoimenog plivačkog kluba.

Zbog navedenog takmičenja, olimpijski (veliki) i rekreacioni (mali) bazen neće raditi za rekreativne korisnike u subotu i nedjelju, dok će teretana i sauna raditi bez izmjena u radnom vremenu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Barlov oborio rekord na EP-u

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu