Bosna i Hercegovina     | 30.03.2018. 11:53 |

KO SDPBiH ZDK - Podrška Bećiroviću za kandidata za člana Predsjedništva BiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. marta (FENA) -  Predsjedništvo KO SDPBiH ZDK jednoglasno je, uvažavajući stavove svih općinskih organizacija SDPBiH ZDK, za kandidata za člana Predsjedništva BiH predložilo Denisa Bećirovića. 

Sjednici Predsjedništva KO SDPBiH ZDK u četvrtak u Zenici prisustvovali su predsjednici 12 općinskih organizacija SDP-a ZDK, zastupnici svih nivoa zakonodavne vlasti u ZDK, predsjednici interesnih oblika i članovi NO KOSDP BiH ZDK.

Predsjedništvo KO SDP-a ZDK raspravljalo je među ostalim o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na ZDK, te o procesu  evidentiranja i predlaganja kandidata za Opće izbore 2018. godine.

O  aktuelnoj političkoj situaciji govorili su  šefovi klubova zastupnika SDP-a u PD PF BiH i Skupštini ZDK Elvir Karajbić i Munib Husejnagić, te zastupnica u PD PF BiH Jasmina Zubić. Predsjednici OO SDP-a ZDK informisali su o najznačajnijim  aktivnostima u OO SDP-a ZDK, sa posebnim  osvrtom na proces evidentiranja i predlaganja kandidata, te pripremama za Opće izbore 2018. godine.  

O aktivnostima Predsjedništva SDP-a BiH na postizanju dogovora i rješenja  za zajednički nastup ljevice i građanskih stranaka na predstojećim izborima prisutne su upoznali članovi Predsjedništva SDP-a iz ZDK.  Sumirani su prijedlozi kandidata za člana Predsjedništva BiH iz 12 općinskih organizacija SDP-a ZDK.

- Apsolutna podrška  članstva SDPBiH s područja ZDK i organa OO SDP-a ZDK data je potpredsjedniku SDPBiH i zastupniku SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Denisu Bećiroviću, saopćeno je iz KO SDPBiH ZDK. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta