Ekonomija     | 30.03.2018. 14:46 |

Petrohemija: Ulaskom u novi segment poslovanja Hifa Oil otvorila nova tržišta

FENA Saopćenje

TEŠANJ, 30. marta (FENA) - Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, ušavši u petrohemiju kao novi sektor poslovanja za samo nekoliko mjeseci otvorila je nova tržišta za svoje proizvode u regiji i EU.

Radi se o širokoj paleti polietilenskih granulata koji se koriste u građevinskoj, prehrambenoj, automobilskoj, industriji ekektrotehnike, itd. Hifa Oil plasira ove proizvode zasad pored tržišta Bosne i Hercegovine na tržišta Srbije, Hrvatske, Turske, ali i Njemačke, te Nizozemske.

 - Posao se izvrsno razvija. I ovdje su naše kompetencije koje imamo u oblasti poslovanja sa naftnim derivatima došle u punom smislu do izražaja. Pored tržišta regije i Njemačke, namjera nam je da ovaj posao dalje proširimo na ostatak EU. Počeli smo u novembru prošle godine i već smo ostvarili zavidne rezultate, te uvjerili naše dobavljače i kupce da smo u prodaju i distribuciju petrohemijskih proizvoda ušli sa ozbiljnom namjerom da postanemo prepoznatljiv i pouzdan partner, kako u regiji Jugoistočne Evrope, tako i na tržištima zemalja EU - izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

Razvili su sistem raznovrsne i kvalitetne ponude, te brze i efikasne dostave sa velikim skladišnim kapacitetima, a trenutno je na stanju oko 1.000 tona različitih materijala. Cilj im je pružiti sigurnu i brzu isporuku kupcima i amortizovati velike turbulencije koje se često dešavaju u procesu nabavke ovih materijala.

- Naši najveći kupci su proizvođači LDPE i HDPE folija, proizvođači stiropora, proizvođači PVC profila, proizvođači komponenti za bijelu tehniku kao i proizvođači prehrambene ambalaže. Tokom godine nastojat ćemo proširiti portfelj proizvoda čime ćemo još više uvećati krug dobavljača i kupaca -  navodi se u saopćenju Hifa Oil.

Zanimljivo je da Hifa Oil osim aviogoriva - tržišta koje je otvoreno prošle godine, u okviru novog sektora poslovanja sa petrohemijskim proizvodima snabdijeva aerodrome i sa gnojivom “Urea”, a koje se koristi kao jedna od komponenti prilikom zaštite od zamrzavanja površina za uzlijetanje i slijetanje aviona.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bajić: Iz Mostara za 24 sata do bilo koje točke na svijetu

Bilježi se rast tržišta nakon što je Kina objavila da će ukinuti karantin za dolaske iz inostranstva

Košarac razgovarao s direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja o novim tržištima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo