Kultura     | 30.03.2018. 12:13 |

U ponedjeljak predstava 'Neće biti smak svijeta' u NP Mostar

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 30. ožujka (FENA) - U Studiju 64 na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u ponedjeljak, 2. travnja, s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava "Neće biti smak svijeta" po tekstu i u režiji Adnana Lugonića.

 Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac). Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti.

 Tekst Adnana Lugonića iz afiše predstave: "Ukucajte na Googlu 'smak svijeta' i sigurno ćete naći neku vijest koja vrlo pouzdano tvrdi kako će baš taj dan biti smak svijeta. Naći će se tu i izjava nekog znanstvenika koji će nam objasniti razloge tog kraja, a za one kojima je znanost strana i koji ne vjeruju znanstvenim mjerilima ni kada su u pitanju mnogo egzaktnije stvari, pronaći će se neko proročanstvo nekog davnog im pretka koji je u svojim bogomdanim vizijama vidio naš kraj na taj dan. (...) Pod okriljem tog smaka se dešava i ova drama, odnosno predstava. Čim je tu drama, znači da se likovi baš previše i osvrću na taj smak, već se bave sobom, kranje sebično, kao da će svijeta uvijek biti..."

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta