Bosna i Hercegovina     | 30.03.2018. 12:26 |

Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Novi Grad za 2017.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo na jučer održanoj sjednici usvojilo je Izvještaj o izvršenju budžeta i godišnji obračun za 2017. godinu.

Kako je istaknuto, Općina Novi Grad prvi put nakon proteklog rata ima izvršenje budžeta preko 40 miliona KM.

- Cilj koji smo sebi postavili uspjeli smo da ostvarimo sa 99,67 posto izvršenja, što znači da smo imali blizu stopostotno izvršenje budžeta kada su u pitanju prihodi. To nam je dalo mogućnost da sve ono što je planirano u budžetu i finansijski osiguramo, odnosno da obezbjedimo sredstva za sve projekte koji su planirani u 2017. godini za relizaciju. Osim toga, Općina je izmirila sve obaveze i nije kreditno zadužena - pojasnio je pomoćnik općinskog načelnika za finansije Emir Dedović.

Vijeće je usvojilo i Program održavanja, rekonstrukcije, izgradnje i obnove lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad Sarajevo za 2018. godinu.

Za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 1.300.000 KM, od kojih je 400.000 KM planirano za redovno održavanje cesta, a 900.000 KM za investiciono. Realizacijom ovih projekata povećat će se nivo sigurnosti saobraćaja i stanje cestovne infrastrukture.

Programom investicionog održavanja obuhvaćeno je 26 ulica na području 17 mjesnih zajednica. Nakon usvajanja programa Općina će pokrenuti proceduru javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača, kako bi se tokom građevinske sezone implementirao ovaj program.

Usvojen je i Akcioni plan za djecu Općine Novi Grad Sarajevo za period 2018-2020. godine. Vijeće je razmotrilo i Nacrt odluke o usvajanju UP "Spomenički kompleks tunel D-B" s Nacrtom odluke o njegovom provođenju i uputilo ih u javni uvid i javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Vijećnici su usvojili i Nacrt programa 22. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2018" i uputili ga u javnu raspravu u trajanju od 15 dana, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo