Bosna i Hercegovina     | 30.03.2018. 14:28 |

Federalni granični inspektori zabranili uvoz robe nabavne vrijednosti 64.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - U proteklom periodu, u kontinuiranom nadzoru prekograničnog prometa roba, federalni granični inspektori su donijeli tri zabrane o uvozu pošiljaka u Federaciju Bosne i Hercegovine, ukupne nabavne vijrdnosti oko 64.000 KM.

Na Carinskoj ispostavi Halilovići, federalni tržišno-turistički inspektor je 13. marta naredio povrat 24.000 kg Himalajske soli porijeklom iz Pakistana, nabavne vrijednosti blizu 17.000 KM, jer je prilikom laboratorijske kontrole kakvoće proizvoda utvrđeno da ne zadovoljava kriterije prometa na tržištu BiH.

Na Graničnom prelazu Kamensko, u postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom predmeta živežnih namirnica i hrane, 22. marta utvrđeno je da podaci na zahtjevu za pregled koje je uvoznik podnio putem BIMS-a (Border Inspection Management System) ne odgovaraju činjeničnom stanju utvrđenom organoleptičkim pregledom, te da roba nema zdravstveni certifikat i nije uredno deklarirana.  

Radi se o gaziranim pićima ukupne težine 17.424 kg, nabavne vrijednosti blizu 26.000 KM.

Istog dana, u postupku inspekcijskog nadzora na Graničnom prelazu Kamensko nad uvozom predmeta opće upotrebe, federalni sanitarni inspektor je zabranio uvoz pošiljke kozmetičkih i toaletnih proizvoda, ukupne težine 1.969 kg, jer je ustanovljeno da ista nema adekvatno ispisanu deklaraciju sa svim podacima. Nabavna vrijednost robe je blizu 21.000 KM, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U FBiH industrijska proizvodnja u martu manja za 7,5 posto, godišnji pad 9,3 posto

Šest transplantacija za sedam dana u Federaciji BiH

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu