Servisne informacije

U BiH sutra nestabilno vrijeme, s padavinama u poslijepodnevnim satima

Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme.

Prijepodne kiša se prognozira u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se premještati prema istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini se očekuje više padavina, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. Lokalno može pasti do 80 litara. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne se prognozira do 30 litara kiše, a u istočnim i do 40 litara. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 15 i 21 stepen.

U Sarajevu sutra će prijepodne biti djelomično vedro. Od sredine dana se očekuje kiša. Jače padavine očekuju se u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11 stepeni, a najviša dnevna oko 18.

U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne danas je pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je bilo sunčano sa umjerenom naoblakom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo i Livno 13, Sokolac 14, Grude 15, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 16, Jajce, Neum i Trebinje 17, Stolac 19, Bihać, Mostar, Srebrenica i Zenica 20, Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 21, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor i Zvornik 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J.Č.