Sport     | 30.03.2018. 15:17 |

Veterani iz 11 zemalja na 23. stonoteniskom memorijalu "Kemo Fazlić"

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Stonoteniski klub Željezničar u subotu, 31. marta, u maloj dvorani KSC Skenderija organizira 23. međunarodni memorijalni stonoteniski turnir za veterene "Kemo Fazlić", u znak sjećanja na ovog istaknutog sportistu i stonotenisera koji je 1992. godine kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva.

Predsjednik STK Željezničar Merim Subašić na pres-konferenciji je kazao da je do sada na svakom turniru u prosjeku učestvovalo više od 100 veterana kao i preko 30 najmlađih registrovanih bh. takmičara.

- Na taj način ovaj Memorijal direktno doprinosi podizanju kvaliteta i popularizaciji ovog sporta u BiH, kao i upoznavanju naših najmlađih sa doprinosom koji su sportisti dali u odbrani grada Sarajeva. Kao i prethodnih godina Memorijal će okupiti nekadašnja proslavljena imena stonoteniskog sporta iz naše zemlje i regiona - kazao je Subašić. 

Turnir ima međunarodni karakter, do sada je prijavljeno više od 100 veterana iz 11 zemalja - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Njemačke, Švedske, Kanade, Švicarske, Norveške i BiH.  

Na dosadašnjim turnirima gosti su bili poznati svjetski stonotenoseri - svjetski prvaci Kiell Johanson, Dragutin Šurbek, Dimitrije Bilić i drugi.

Memorijal će se igrati u šest kategorija veterana - od 30 do 39 godina, od 40 do 49 godina, od 50 do 59 godina, od 60 do 69 godina, te u konkurenciji veteranki i parova. 

Za najuspješnije učesnike na Memorijalu organizator je osigurao pehare i medalje. 

Turnir počinje u subotu od 9.00 sati, svečano otvaranje je u 12.00, dok su finalne borbe na programu istog dana od 16.00 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Stonoteniserke SPIN-a 2012 nove prvakinje Bosne i Hercegovine

Reprezentacija BiH u stonom tenisu u Osijeku se bori za plasman na ekipno Evropsko prvenstvo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana