Servisne informacije     | 31.03.2018. 08:43 |

U tunelu Igman na autoputu A-1 saobraćaj preusmjeren u preticajnu traku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Na autoputu A-1, na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog mjestimično jakih udara vjetra, vozači se upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog nastupajućeg praznika a i vikenda veće gužve u toku dana očekuju se, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji. Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.


IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Mrkonjić Grad-Ključ, zbog aktiviranog klizišta u mjestu Dragoraj, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
M-14.1
Bosanski brod-Velika Brusnica, s obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, na odbrambenom nasipu rijeke Save.
M-14.2
Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.
M-17
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
M-20
Goražde (na tri lokacije u gradu), zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI
R-408 Drvar-Martin Brod, zbog većeg odrona u funkciji je jedna saobraćajna traka.
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-445 Visoko-Semizovac, zbog radova na elektronaponskoj mreži (TP Vogošća 1), u terminu od 08:30 do 14:30 sati, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO
-Zbog sanacionih radova u ulici Glođina (od spoja sa ulicom Ćemerlina do spoja sa ulicom Toromanova) i u dijelu ulice Ćemerlina (od broja 18 do stepeništa) obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova alternativni pravci su Toromanova-Sagrdžije i Ćemerlina-Kečina-Sagrdžije.
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulici Četvrte Viteške brigade.

MOSTAR
- Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'