Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Regija     | 31.03.2018. 14:23 |

Vučić: Pred Srbijom dvije opcije za rješenje kosovskog problema

FENA Internet

BEOGRAD, 31. ožujka (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pred Srbijom dvije opcije kada je pitanju rješenje kosovskog problema, ali da je realniji prijedlog očuvanje zamrznutog konflikta.

- Najveći broj sudionika unutarnjeg dijaloga o Kosovu zalagao se za očuvanje statusa quo i očuvanje zamrznutog konflikta i da čekamo neke bolje prilike - rekao je Vučić na početku okruglog stola u okviru unutarnjeg dijaloga o Kosovu u Palači Srbija.

On je kazao da je sam protivnik takvog rešenja i da protokom vremena Srbija neće dobiti ništa, već će u boljoj poziciji biti druga strana, prenosi N1.

Vučić je najavio da će, kada bude predstavljao platformu za rešenje problema Kosova i Metohije, pokušati da se rješenje zasniva na potrebama Srbije i opstanku Srbije u budućnosti, a ne na tome "koliko volimo vlastitu prošlost".

 - To rešenje neće biti gaženje Srbije. Ako ga hoće neka ga prihvate, ako ne, onda će možda neka nova elita moći prihvatiti i ono što mi danas u stanju nismo da učinimo - rekao je Vučić.

On je rekao da Europska unija, prije svega, treba razumjeti da Srbija ne može prihvatiti da sve izgubi i bude gažena, a da druga strana dobije sve.

Vučić je rekao da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, ali da se ne zna kako i u kom formatu.

 - Kada ispunite sve što je potpisano bit ćemo spremni nastaviti razgovore - poručio je Vučić.  

On je rekao da je cilj albanske strane da pod svaku cijenu osvoji sjever Kosova.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Većina zemalja Europske unije zalaže se za ukidanje mjera protiv Kosova

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu